Voeding
Al onze lichaamscellen zijn opgebouwd uit de bouwstoffen die we via onze voeding binnen krijgen. De kwaliteit van onze voeding bepaalt dus in hoge mate de kwaliteit van onze cellen en daarmee hun functioneren. Voeding beïnvloedt het gestel, de dagelijkse energie en geestesgesteldheid.
Onze moderne voeding laat in kwaliteit steeds meer te wensen over. In toenemende mate gebruiken we geraffineerde koolhydraten (suiker, witmeelprodukten), vetten van matige kwaliteit zoals verzadigde vetten en transvetzuren en een overmaat aan dierlijke eiwitproducten, die ons lichaam belasten. Daarbij gebruiken we steeds meer kant-en-klaar producten en steeds minder verse groenten en fruit, zodat we relatief minder vitaminen, mineralen en andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen binnen krijgen. Omdat ons lichaam van nature niet gewend is aan dergelijke eetgewoonten leidt dit op lange termijn tot gezondheidsproblemen.
In de TCM wordt van oudsher veel aandacht besteed aan de energetische werking van voedingsmiddelen en de uitwerking daarvan op het individu. Ook is de manier van bereiden van invloed op het verteringsproces en dus op de energie-huishouding in het lichaam.
Gezonde voeding kan bijdragen tot het in stand houden van gezondheid en genezing van ziekten. Ieder mens heeft een uniek energiesysteem en dus ook een uniek spijsverteringssysteem waardoor persoonlijk advies van belang kan zijn. Voedingsleer gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeswijze kijkt naar de energetische werking van voedingsmiddelen op het individu, het is dus een persoonsgerichte benadering. Een voedingsadvies kan daarom deel uitmaken van uw behandeling.
Al onze lichaamscellen zijn opgebouwd uit de bouwstoffen die we via onze voeding binnen krijgen. De kwaliteit van onze voeding bepaalt dus in hoge mate de kwaliteit van onze cellen en daarmee hun functioneren. Voeding beïnvloedt het gestel, de dagelijkse energie en geestesgesteldheid.
Onze moderne voeding laat in kwaliteit steeds meer te wensen over. In toenemende mate gebruiken we geraffineerde koolhydraten (suiker, witmeelprodukten), vetten van matige kwaliteit zoals verzadigde vetten en transvetzuren en een overmaat aan dierlijke eiwitproducten, die ons lichaam belasten. Daarbij gebruiken we steeds meer kant-en-klaar producten en steeds minder verse groenten en fruit, zodat we relatief minder vitaminen, mineralen en andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen binnen krijgen. Omdat ons lichaam van nature niet gewend is aan dergelijke eetgewoonten leidt dit op lange termijn tot gezondheidsproblemen.
In de TCM wordt van oudsher veel aandacht besteed aan de energetische werking van voedingsmiddelen en de uitwerking daarvan op het individu. Ook is de manier van bereiden van invloed op het verteringsproces en dus op de energie-huishouding in het lichaam.
Gezonde voeding kan bijdragen tot het in stand houden van gezondheid en genezing van ziekten. Ieder mens heeft een uniek energiesysteem en dus ook een uniek spijsverteringssysteem waardoor persoonlijk advies van belang kan zijn. Voedingsleer gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeswijze kijkt naar de energetische werking van voedingsmiddelen op het individu, het is dus een persoonsgerichte benadering. Een voedingsadvies kan daarom deel uitmaken van uw behandeling.